Inici > Destacats > Conformat a 90º

Conformat a 90º

Consumibles de soldadura per resistència: Perquè fer-los amb conformat?

A DEM podem arribar a doblegar la barra de coure (Cu) fins a 90º amb un radi mínim; aquest conformat és conseqüència de l’aplicació d’una tècnica pròpia, que ha desenvolupat el nostre equip d’enginyers, i que no es basa en el clàssic procés de doblegat.     

Quins avantatges comporta aquest conformat de 90º i radi mínim?                        

En treballar la barra del material amb aquesta tècnica aconseguim una continuïtat homogènia en les fibres del material al llarg de tota la peça.

El conformat també ens permet de substituir les pínnules soldades a les puntes dels braços, amb què aconseguim tenir en una sola peça el què amb doblegats normals s’obté de dues peces soldades. Amb això reduïm el risc de fugues per la soldadura i augmentem la resistència mecànica en aquest punt.

El radi mínim de l’interior ens permet acostar més el punt de soldadura al cos de la pinça que amb un braç amb doblegats normals. D’aquesta manera aconseguim reduir la longitud del braç i, per tant, disminuir les flexions d’aquest en el moment d’aplicar la pressió per soldar i també alleugerir el pes de tot el conjunt.

La compactació de fibres a què s’arriba amb el conformat del material allarga la vida de la peça.

Per què no fer-ho a partir de fosa?

Gairebé qualsevol peça es pot fer a partir de fosa; és una tècnica que ha quedat antiquada davant la barra per la major propensió al trencament de les peces de fosa a causa, sobretot, de la porositat interior del material. No recomanem la seva utilització.

Per què no fer-ho a partir de placa?

Hi ha un desaprofitament més gran de material, en tenir trossos de placa que queden inútils. Això fa encarir la peça.